VAKANTIE IN DUBAI

Vakantie in Dubai (Verenigde Arabische Emiraten) online hotels boeken, woning huren

vakantieindubai.nl

This website may be for sale. Click here to inquire about this website.

Landeninformatie Dubai en de Verenigde Arabische Emiraten

Dubai is een stad in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) en de hoofdstad van het gelijknamige emiraat. Dubai wordt doorsneden door een kreek, een smalle baai van de Persische golf. Vroeger lagen hier aparte steden, Deira in het noorden, en Bur Dubai in het zuiden.

 

99% van de inwoners van het emiraat woont in de stad Dubai. Veel mensen die in de stad werken, wonen echter in het nabij gelegen emiraat Sharjah, omdat de huren daar lager zijn. Dubai is een zeer moderne stad waar men niet op een cent kijkt. Het zeer luxe hotel Burj Al Arab is daar een goed voorbeeld van. Alle vertier naar westerse maatstaven is er mogelijk. De ambities van Dubai lijken anno 2007 geen grenzen te kennen. Zo worden op dit moment diverse kunstmatige eilanden aangelegd, waar tienduizenden huizen op worden gebouwd in de vorm van een palmboom. Vijftien km ten zuiden van Dubai ligt Jumeira Beach. Dit is een stuk strand waar projectontwikkelaars grote hotelresorts en luxueuze huizenprojecten creŽren.

 

Dubai is oorspronkelijk een belangrijke stad als handelsroute naar het westen. Een belangrijke vrijhandel betreft die van goud. Tegenwoordig is Dubai zich in rap tempo aan het ontwikkelen in de toeristenindustrie en de financiŽle dienstverlening en IT. Dubai als onderdeel van de VAE heeft veel profijt van de snel groeiende toeristenindustrie. De overheid heeft vrije zones opgezet waar onder andere grote internationale bedrijven zoals IBM en Microsoft zich hebben gevestigd.

 

Dubai is veelzijdig, intrigerend en een uitstekende uitvalsbasis voor uw vakantie in andere emiraten zoals Sharjah en omliggende landen als Oman en Bahrein.

| links |
InformationStart Internet Concepts B.V., The Netherlands